Bez očkování do Indonésie? Radši si přečtěte možná rizika

 

Bez očkování do Indonésie? Radši si přečtěte možná rizikaChystáte se na dovolenou do Indonésie? Hodláte zde zrelaxovat nejen své tělo, ale zejména mysl? Pak vás určitě nemine proces zařizování, zjišťování a papírování. Součástí této nudné, avšak nezbytné etapy by měla být také návštěva lékaře. Ptáte se proč? Odpověď je jednoduchá – očkování. Patříte-li mezi jedince, kterým se už při vyslovení slůvka „jehla“ ježí vlasy hrůzou na hlavě, pak zkuste tyto řádky dočíst do konce. Prozradíme vám totiž, s jakými riziky se můžete v Indonésii setkat a proč je návštěva lékaře a aplikace vakcíny zcela nezbytná.

Žlutá zimnice hrozí nejvíce

Hned na začátku našeho výčtu musím uvést žlutou zimnici, jejímž přenašečem je obyčejný komár či jiný druh bodavého hmyzu. Tento druh zimnice patří mezi nebezpečné krvácivé onemocnění doprovázené horečnatými stavy a zvracením. Jedinou účinnou prevencí je vyhýbán se oblastem, v nichž se žlutá zimnice vyskytuje nebo správné naočkování. Očkování je účinné již po 10 dnech a člověka by mělo ochránit po dalších 10 let.

Hepatitida typu A

Hepatitida typu A, nebo též virová hepatitida je označována za „nemoc špinavých rukou“. Do těla jedince se vir nejčastěji dostává ústy a zhruba po 10 až 15 dnech se u něj projevují prvotní příznaky zahrnující zvýšenou teplotu, bolesti svalů a kloubů. Akutní zánět se projeví zežloutnutím očního bělma či pokožky a sníženou jaterní funkcí. Obranou proti tomuto onemocnění je právě očkování, které by mělo člověka ochránit na 10 až 15 let (dle vakcíny).

Břišní tyfus

Břišní tyfus se přenáší buďto kontaminovanou vodou nebo jídlem. Proto se na svých cestách vyvarujte pití vody z kohoutku či veřejných zdrojů a konzumaci potravin bez slupky či obalu. Před břišním tyfem vás může ochránit očkování, které je vhodné aplikovat alespoň 10 až 14 dnů před samotnou cestou.

Ubytování v Indonésii

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close