Jsou do Indonésie nutná víza?

 

ID-10059411Dovolenou v Indonésii můžete mít naplánovanou na dobu od jednoho týdne až po několik měsíců. Ovšem v jakémkoliv případě potřebujete před cestou na jeden z mnoha Indonéských ostrovů vízum.

Jak získat vízum do Indonésie?

Pro získání víza potřebujete platný cestovní pas, vyplněný formulář na víza do Indonésie, jednu fotografii pasového formátu a také musíte dodat kopii rezervace zpáteční letenky. Pokud si vyřizujete vízum na 31, až 60 dnů potřebujete originál zpáteční letenky, výpis z bankovního účtu s minimálním zůstatkem 2500 USD, což je v přepočtu okolo 50 000 Kč a itinerář celého pobytu v Indonésii v angličtině. Toto vízum, které má platnost 3 měsíce, na délku pobytu od 31 dní až do 60 dnů, vám potrvá vyřídit cca 1 týden, zaplatíte za něj poplatek na ambasádě 900 Kč, což je poplatek za jeden vstup a také zaplatíte poplatek za vyřízení 400 Kč. Vízum vám vydá Indonéská ambasáda, kterou najdete na adrese Nad Buďánkami II 1944/7, 150 00 Praha-Smíchov. Dejte si pozor na státní svátky v Indonésii, protože v takovém případě je ambasáda zavřená.

Existuje nějaké levnější vízum?

Jako občan České republiky můžete získat 30denní vízum za poplatek 25 USD, což je v přepočtu asi 500 Kč. Tento poplatek zaplatíte po příletu na kterékoliv indonéské mezinárodní letiště nebo po připlutí do mezinárodního přístavu. O toto krátkodobé vízum nemusíte žádat předem.

Prodloužení víza

Po uplynutí doby, na kterou jste vízum dostali, musíte každých 30 dní zajít na místní úřad a zažádat si o prodloužení. Maximálně si však můžete prodloužit vízum čtyřikrát, celkem tedy maximálně na půl roku pobytu. Na úřad je třeba jít zhruba 14 dní před koncem víza. Pro prodloužení je důležité vyplnit formulář, dále pak za další dva dny dorazit na úřad znovu, kde se necháte vyfotit, a po dalších dvou dnech vám vydají prodloužené vízum. Cena za každé prodloužení činí okolo 500 Kč. Pokud nechcete sami chodit na úřad, můžete využít agenta. Agent si od vás vezme cestovní pas a peníze a vše zařídí za vás. Ovšem při prvním prodlužování je stejně potřeba, abyste na úřad dorazili osobně kvůli fotce. V tomto případě je cena za každé prodloužení 1100 Kč a k tomu ještě 200 Kč za „zvací osobu“. Na prodloužení víza je třeba mít tzv. „zvací osobu“. Pokud využijete služeb agenta, stačí mu dát kopii občanky kamaráda Indonésana. Pokud takovéhoto kamaráda nemáte, agentura zařídí zvací osobu za vás.

Ubytování v Indonésii

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close