Mie Goreng – nejpopulárnější jídlo v Indonésii: Víte, jak ho připravit?

 

Mie Goreng - nejpopulárnější jídlo v IndonésiiIndonéskou kuchyni si nelze nezamilovat. Dokonalé prolínaní chutí, vůní, barev i samotných ingrediencí je zde jednoduše jedním velkým uměním. Základem indonéské kuchyně je Nasi Goreng a Mie Goreng. Obě zmíněné indonéské speciality, se zejména v turistických restauracích nabízejí v řadě variací. Jejich výčet sice může dodat jídelnímu lístku na impozantnějším objemu, ale rozdíly mezi jednotlivými variantami jsou pranepatrné. Sbíhají se vám sliny? Poradíme, jak si tuto specialitu doma připravit!

Co budeme potřebovat:

  • Vodu
  • Čínské nudle
  • Bílé čínské zelí
  • Sezamový olej
  • Vejce
  • Česnek
  • Cibuli
  • Zázvor
  • Kurkumu
  • Nudle
  • Zelí
  • Sůl
  • Glutasol
  • Kuřecí maso
  • Čili omáčku
  • Omáčku Kecap manis

Postup přípravy Mie Goreng

1. Jako první si připravte velkou hlubokou pánev (typu Wok).

2. Do ní nalijte vodu, přidejte kvalitní nudle a bílé čínské zelí pokrájené na tenké nudličky.

3. Přiveďte vodu k varu a vařte asi 2 až 3 minuty, dokud nudle nezměknou.

4. Přebytečnou vodu slijte stranou. Budete ji totiž ještě potřebovat.

5. Do pánve nalijte sezamový olej, přidejte rozkvedlané vejce a vytvořte „omeletu“, kterou po 30 sekundách otočte.

6. Jakmile bude omeleta zlatavá, rozdělte ji vařečkou na menší kousky.

7. K omeletě přidejte česnek, cibuli, zázvor, kurkumu, nudle, zelí, sůl, glutasol, kuřecí maso natrhané na nudličky a čili omáčku.

8. Zvyšte plamen a směs prudce smažte asi 1 a půl minuty.

9. Nezapomínejte na pravidelné míchání.

10. Těsně před koncem přimíchejte omáčku kecap manis.

K jídlu servírujte krekry

Připravené nudle Mie Goreng můžete konzumovat jen tak samotné nebo k nim přikusovat krekry. Doporučujeme nudle konzumovat ihned po přípravě. Pokud je totiž necháte odstát, mají tendenci „zgumovatět“ a vytratí se z nich ona typická indonéská chuť.

Ubytování v Indonésii

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close