Jaká je indonéská kuchyně? Bohatá, rozmanitá a nesedne každému!

 

Jaká je indonéská kuchyně? Bohatá, rozmanitá a nesedne každému!Všechny asijské kuchyně, mezi které rozhodně můžeme zařadit i tu indonéskou, jsou pro nás, Středoevropany, neuvěřitelně exotické a nové. S otevřenějšími hranicemi sice již pronikly některé vůně a chutě i k nám, avšak celá podstata této kuchyně zůstává Čechy zatím neodhalena. Pojďte tedy nahlédnout pod pokličku indonéských kuchařek!

Přírodní, klimatické a geografické podmínky jsou hlavní příčiny odlišnosti

Že je indonéská kuchyně jiná určitě nikoho nepřekvapí. Používá se zde zejména rýže, zelenina, vejce a tofu. To jsou ingredience, jež nechybí v žádné domácnosti ani restauraci. Avšak mléčné a masné výrobky tady nejspíš nenajdete. Maso je totiž v Indonésii velice drahé a těžko k sehnání. Když už si nějaké budete chtít objednat, s největší pravděpodobností vám na talíři přistane kuřecí, skopové či vepřové. S hovězím vůbec nepočítejte!

Ryby, ryby, ryby…

Jelikož je Indonésie obklopena mořem, ani ryby zde nejsou raritou, ale spíše klasikou. Takže není tak drahé a servíruje se na všechny možné způsoby. S rýží či s vejcem, na slano či na ostro. Právě poslední zmíněná chuť, tedy ostrá je taktéž velice tradiční. Nechcete-li si však spálit hned při prvním jídle všechny chuťové pohárky, vyhněte se raději feferonkové omáčce sambal či sójové omáčce kecap. Nechte si to až na cestu domů!

Rýže se servíruje ke každému jídlu

Abyste nebyli příliš překvapeni, je dobré vědět, že rýže je naprostým základem všech místních jídel. Jí se i několikrát denně a podává se ke všem jídlům. K ní můžete podávat jak rybu, tak i tofu či ve výjimečných případech i maso. Nejrozšířenějším jídlem je Nasi campur, tedy míchaná rýže. Jedná se jednoduše řečeno o rýži se vším, co jen hrdlo ráčí. Dále se taktéž můžete setkat s rozličnými polévkami, dušenými masy či zapékanými rybami. Na brambory a hranolky tak alespoň na chvíli zapomenete.

Ubytování v Indonésii

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close